Portada > Bloc > Els famosos també van al psicoleg

Bloc

Els famosos també van al psicoleg

21/03/2019

Avui he vist una notícia que em va portar a iniciar una reflexió. La notícia és sobre el presentador Jesús Vázquez i la seva explicació sobre el fet d'haver anat al psicòleg des de fa un temps per superar el que el denomina com les seves pors.

 

https://elpais.com/elpais/2019/03/06/gente/1551877455_153838.html

 

Moltes persones vénen a la consulta i el seu primer comentari és "És que jo mai he vingut a un psicòleg", potser perquè ens veuen com bèsties amb banyes i cua que venim de l'infern, o com si tenim algun poder sobrenatural que ens permet manipular qualsevol, i altres persones creuen que als psicòlegs només s'acudeix si un està boig. I tots ells estan equivocats.

 

En aquest cas Jesús Vazquez explica clarament el que sí és el treball d'un psicòleg. El psicòleg és algú que podríem dir que "ajuda a solucionar problemes". És a dir que la persona té un conflicte, una por, una dificultat, i va perquè l'ajudi a resoldre-ho, a posar ordre, a veure un altre punt de vista per superar aquesta situació que s'ha quedat encallada.

 

Cada vegada més és una cosa que la societat aquesta normalitzant, però que encara costa d'interioritzar i convertir en una rutina més, en alguna cosa que no tingui més importància. Si tens una grip vas al teu metge que t'ajudi a superar-la, si s'avaria el teu cotxe vas al mecànic que t'ajudi a reparar-lo, i si tens un problema, por, o una dificultat que no aconsegueixes superar vas a la consulta del psicòleg que afrontés juntament amb tu aquest problema. El psicòleg et enfoqués a trobar una solució que sigui vàlida per a tu, perquè no et va a imposar el seu punt de vista, no és la nostra feina, sinó buscar la que s'adapta a la persona que tenim davant, i que té uns valors, una forma de viure la vida i d'enfrontar aquests problemes. En el cas que ens ocupa, el mateix parla que té uns horaris de treball que l'afecten en el seu problema, i per tant aquesta solució vindrà condicionada a aquesta situació i a les seves necessitats.

 

Hi ha molts famosos que acudeixen de forma regular a la consulta: actors, esportistes, cantants, polítics. Jo mateix he tingut alguns a la consulta, i encara que hi ha qui té por que diran que hi hagi vingut, molts altres ho han explicat després amb normalitat i han animat a venir a altres persones que sabien que necessitaven també d'aquesta ajuda. No sempre un ve per temes molt greus, poden ser coses petites, però que igualment requereixen d'una solució que el psicòleg et ajudés a trobar.

Arxivat a: Noticies