Portada > Articles > ¡¡¡NO SENSE EL MEU MÒBIL !!!

Bloc

¡¡¡NO SENSE EL MEU MÒBIL !!!

31/07/2019


Vivim en una societat on la tecnologia té una gran importància, i té un gran potencial, però també comporta que el seu mal ús pugui causar enormes problemes. I així apareix en aquesta llista de problema la nomofòbia (de l'anglès, "no mobile phone phobia '), l'ús excessiu i patològic del telèfon mòbil.


Avui la notícia és que Itàlia vol fer una llei per solucionar aquest problema, que finalment és centrar-se en una educació que garanteixi el seu bon ús. I no hauria de ser notícia que s'hagi de educar en l'ús de les noves tecnologies, sinó que hauria de ser una obligació lògica i òbvia.
Les dades sempre són difícils de valorar, però un 25% de la població d'entre 18 i 65 anys es considera addictes, tenint en compte que l'utilitzen fins a 3 hores mínim al dia. Des del punt de vista psicològic no és tan important la quantitat de temps, sinó la dependència i en aquest sentit ens diuen que un 50% de la població el primer i últim del dia és mirar el seu telèfon, i aquesta dada és molt més preocupant.

Es diu que l'augment de demanda per al tractament d'aquests problemes ha pujat un 300% cada any, dada que té trampa, perquè per exemple en el meu cas ha passat d'un a dos en el darrer any, és a dir un 100%, però òbviament un nivell que suposa el 0.001% de les visites que hare aquest any. Cal doncs molta més consciència d'un problema, o almenys que això es deu tractar.

El tractament suposa canviar els hàbits, centrar-nos en altres apartats de la nostra vida, evitar l'aïllament i la desconnexió que produeix aquest mal ús. No és fàcil per a moltes persones sortir d'aquest cercle viciós i pot ser un tractament més o menys senzill, però que requereix un esforç per deixar enrere formes de viure que no estan sent sanes.

Analízat i si et dones compte que no podries passar 24 hores sense el teu telèfon sense entrar en crisi, necessites de les teves xarxes socials, WhatsApp o consultar internet, potser és el moment de plantejar-te que has de venir i treballar aquest tema.

Arxivat a: Addiccions, Noticies