Portada > Articles > El nostre cos no menteix

Bloc

El nostre cos no menteix

04/12/2019

La nostra malaltia es relaciona amb les nostres accions i ¿ el que diem o pensem? ¿Què hi ha darrere d'un dolor, un símptoma, o fins i tot una patologia?

El cos ens alerta en el dolor que alguna cosa no està funcionant bé.

Més d'una persona s'ha trobat en aquesta situació. Anar al metge amb un símptoma, un dolor, i el metge no troba res del que està malament. El dolor existeix i per tant la ment està alertant que alguna cosa no està funcionant bé.

He estat coneixent algú en aquesta situació per un temps. Un enorme flegmó d'origen desconegut, però amb gran dolor. Li pregunto llavors si alguna cosa li està passant, a més de la inflamació, i ell comença a dir-me que últimament a la nit es burla de si mateix quan dorm. Demano si hi ha algun estrès en la seva vida, però ell diu que no. L'única cosa que em diu és que ell té una feina on el seu cap és exigent i que intenta fer-lo el més feliç possible.

Estic intentant veure quina relació hi ha entre els seus símptomes i els pensaments que poden estar causant aquesta tensió. El problema és en una paraula "complaure" que és què està intentant fer amb el seu cap, i és que no és capaç de dir no a res i ha de tastar tot.

Quan deixem de ser nosaltres, dient no quan no podem, i només diem que no a tot el que creem un problema terrible. Deixem de respectar les nostres necessitats, respectant els límits que sabem que tenim.

Després de treballar aquest tema durant unes setmanes amb diferents exercicis, es restaura l'equilibri i el no es recupera. Així que aquesta persona deixa de mostrar aquests símptomes, de tenir dolors fantasma, que ens estan dient que alguna cosa no funciona.

El cos no estava mentint. Està bé fer les coses, tractar de ser la millor versió, però mai oblidar que hauríem de ser primer. No podem perdre l'harmonia entre cos i ment. Sovint, quan sentim que alerten que és el dolor o la malaltia que estem massa involucrats en ells.

Tingueu cura de confondre això amb dir que totes les patologies tenen una causa en la ment, ja que això no és cert. El problema és que molts dels nostres malaides més quotidians tenen una reflexió sobre el que vivim. Òbviament quan parlem d'una infecció, trencant un braç o un càncer no estem parlant de la ment que ens comunica res, sinó un problema mèdic, que si pot veure's afectat en la seva evolució en que estem en sintonia entre cos i ment.

Ningú ho farà per tu, així que cuida't bé.

Arxivat a: Consell