Portada > Articles > El meu fill és transgènere

Bloc

El meu fill és transgènere

26/07/2020

Possiblement algunes persones que llegeixen aquest títol el primer que demanen és que sigui Transgènere, és fàcil d'explicar: es refereix a la persona que s'identifica amb un sexe diferent al que té genèticament i físicament.

Diferències amb altres situacions.

Si el meu fill em diu que això significa ser gai, no una lesbiana si se sent com una dona, o un heterosexual, això no és tot, però vol dir que se sent com una dona tot i que va néixer un home. Tampoc és el mateix que un home que practica Cross-Dressing, és a dir, gaudir de ser una dona a vegades. Aquí tenim un noi que se sent plenament femení, i que identifica com a tal sempre i en tots els sentits. El mateix es pot tenir una noia que no és només masculina, però que se sent totalment i totalment hom, tot i no tenir els genitals corresponents i tenir volum als pits, que serà incòmode per ser un home.

Què fer

El paper de la família i del entorn és important en aquests casos. No es tracta de convèncer a la persona, en general menors de 10 i 20 anys, que estan equivocats i que són només les seves manias o les seves maneres de veure el món, fora dels convencionalismes. Aquestes persones saben i senten el que volen, i no podem dir-los que són "estranys" o "especials" perquè no ho son. S'ha de respectar que hi ha una realitat genètica que estava malament per creuar el seu tracte genital amb la seva ment,  un error, que ha possat la persona en un cos que ara és estrany per a ell.

Efectes psicològics

Això, que podríem anomenar disformia, no és una patologia, sinó una realitat. La persona que està passant requereix canvis en el seu cos que estan en línia amb el que sent. Per entendre la pressió emocional i psicològica que això comporta, només ens hem d'imaginar com seria si un dia ens vam aixecar amb el sexe contràri al que tenim, amb el qual ens sentim còmodes, i no només en una fotografia de la FaceApp, que pot ser molt divertit i ens riem per un temps, però en un estat permanent , on no et permeten identificar-te amb el que sents.

L'entorn social

La font màxima de problemes per a aquestes persones serà l'entorn social, la pressió dels que no accepten que es pugui viure com li sembli, i que s'esforcen per decidir com ha de ser la seva orientació, o fins i tot com ha de sentir-se.

Tots tenim la típica àvia o mare que t'ha dit sobre "no sé com aquest plat d'aliments que no t'agrada si és genial." Això ens va molestar, però no va ser un intent d'imposició en alguna cosa "inofensiu", que ens afecta mínimament a nosaltres emocionalment o psicològicament, per molt que es repeteixi cada vegada que repeteix el mateix plat. Però si això és sobre el seu propi ésser, com se sent, això és terrible.

Cal tenir en compte que hem de respectar a l'altre tant com sigui possible, sigui el que sigui el que vulgui, i no com pensem que hauria de ser.

Arxivat a: Sexologia