Portada > Articles > Relacions familiars. Rols i normes

Bloc

Relacions familiars. Rols i normes

28/04/2021

Els adults hem de mostrar als nostres fills fins on poden arribar amb les seves accions i el compliment de les normes. D'aquesta manera, quan comprenguin els rols i regles de la familia podran vincular-se de manera saludable.


Mantenir els rols i les normes clars en les nostres famílies és fonamental per conservar les relacions sanes. El "qui és qui" i "què fa qui" és una de les regles bàsiques dins d'un grup de persones.

Hem d'establir regles clares i precises, oferir opcions davant d'una prohibició, explicar el "perquè" de les coses, ser ferms i constants amb les regles, accentuar el positiu. La família ha de ser un equip en conjunt i ha de treballar-hi.

En general, els rols familiars s'assumeixen de manera inconscient d'acord a el tipus de funcions que ens assignin en el cas dels fills o que haguem d'assumir en el cas dels pares. Saber quin rol familiar complim és fonamental, perquè a partir d'això començarem a regular la nostra conducta, de quina manera ens podem vincular cada membre de la família o com posar-li límits als altres.

Amb els rols ben definits millora la presa de decisions a casa, es comparteixen responsabilitats, hi ha una vinculació positiva entre els membres de la familia, estabilitat, educació en valors de qualitat, una estructura familiar adequada i un ambient saludable, seguretat i millor autoestima, ordre i respecte entre els membres, entre d'altres.

Article de Eva Escribano