Portada > Articles > 10 consells per millorar la comunicació en parella.

Bloc

10 consells per millorar la comunicació en parella.

07/06/2021

La majoria dels problemes de les parelles vénen d'una mala o nul·la comunicació. És important valorar diferents aspectes d'ella per saber com millorar-la. També tenir en compte que aquests punts no sempre són vàlids per a totes les persones, sinó que són una referència general sobre la qual treballar.

1-Escoltar de forma activa

No es tracta de sentir, sinó d'prestar atenció al que es diu i a com es diu. Si només escoltes et quedessis a la superfície de l'missatge i no podràs reconèixer les demandes o problemes que existeixen.

2-Valorar el que es diu

Tot té un valor i encara que per a tu no sigui real o important si ho és per a l'altra persona i per tant és una cosa que has de tenir en compte. Si per a la teva parella és important, per a tu hauria de ser-ho també.

3-Cuida el teu llenguatge

Allò que es diu pot ser com un dard enverinat. No creguis que les teves paraules passessin després d'una conversa, perquè quedessin en la memòria de la teva parella, i el dany d'aquest moment d'enuig va quedar possiblement gravat fermament, amb un dany permanent.

4-Rectificar és de savis

T'has s'equivoca o has dit allò que no havies, ja que no esperis un minut a dir ho sento i corregir les teves paraules. No has perdut per això, sinó que tot el contrari has demostrat ser millor persona del que eres abans.

5-Coneix a la teva parella

Sembla mentida que això hagi de ser un valor en si mateix, però la veritat és que ho és. Moltes parelles conviuen, porten fins i tot anys junts, però no es coneixen. Cal saber el passat de la teva parella, i que coses li afecten o no per entendre les seves reaccions o demandes, i ser conscient que succeeix.

6-No teniu telepatia

No pots esperar de la teva parella que endevini que et passa. No pots esperar que conegui els teus desitjos d'aquest moment, o que era allò que no has rebut. La millor comunicació és verbal, i com més clara millor.

7-No hi ha que defensar

No es tracta de rebatre les queixes o les demandes, es tracta de respondre de forma positiva i mirant sempre que és allò que es pot millorar en la relació, que cal. Defensar-no serveix de res, és buscar excuses i dir que no es va fer però que tampoc es pensa fer res diferent. Desastre assegurat.

8-No sou rivals

Sou un equip i això és una cosa que no s'ha de mai d'oblidar. La teva parella és aquella persona que està al teu costat, al teu costat i has de comptar amb ella. Si converteixes la relació en una lluita de poders és possible que guanyis, però també que acabis amb la parella.

9-Preguntes obertes

Quan parlem és important no tancar la pregunta a un simple si o no, sinó donar opcions a que l'altra persona pugui expressar el seu pensament i les seves sensacions respecte d'aquesta pregunta. Requereix que la persona pugui expressar que sent i que espera de la relació.

10-Comunicació constant

No és qüestió de parlar un dia, sinó de parlar el màxim possible i cada dia, quan hi ha un problema, quan hi ha un tema per tractar, per ximple o petit que pugui semblar, en cas contrari creixerà i serà un monstre que ens menjarà.


Repassar de tant en tant no està malament.

Arxivat a: Parella