Portada > Articles > Senyals d'alerta en una relacio de parella

Bloc

Senyals d'alerta en una relacio de parella

21/03/2019

Sovint les relacions de parella es deterioren, i és una cosa normal quan no s'està fent la deguda cura sobre aquesta, però no és una cosa irresoluble. Cal estar alerta als moments en què veiem que això està passant per poder-lo canviar, per poder fer alguna cosa amb això i corregir aquests problemes. Aquí es tracta d'enumerar algunes de les coses que ens han de fer saltar aquesta alerta que estem davant d'un problema en la parella.

 

Falta de comoditat o insatisfacció

Un dels membres de la parella, o els dos, es troba davant comportaments o situacions que l'incomoden. És igual si aquests són grans o petits problemes, però seran greus si o bé no s'estan comunicant a l'altra persona, o si en cas de saber-los aquests no estan sent solucionats. El mateix fet o comportament molest durant repetides ocasions podrà ser terrible.

 

-Criticas destructives i falta d'empatia

La distància entre els dos acaba per generar un greu problema d'empatia. No estem prop de l'altre, ni tampoc mirem d'entendre ni posar-nos al seu lloc. Per contra, comença a aparèixer una forma poc amable de respondre, i les critiques estan pujant de to fins al punt de ser desagradables i impròpies d'una parella, no buscant el millorar alguna cosa com el simple fet de fer mal.

 

-Menosprecio

Cada vegada menys valorem a la persona que tenim al nostre costat. A poc a poc aquesta persona s'ha convertit en una més del munt en la nostra vida, no és algú que ens aporti, que ens interessi allò que hagi de dir o el que fa. Hem creat sobre la nostra visió de l'altre una imatge negativa que pot tenir coses reals, però que sovint s'ha maximitzat per l'acumulació d'altres punts.

 

-Falta de comunicació de qualitat

La comunicació ha de ser de qualitat i no simplement el fet que estiguem parlant. Moltes vegades les parelles parlen tan sols del seu dia a dia, dels nens, o de qui fa la compra, però no dels temes personals que puguin ser d'interès per a cada part. És important seure a xerrar de qualsevol tema, sense un objectiu, sinó tornant als orígens de la relació on això era així.

 

Actitud a la defensiva

S'actua com si un s'hagués de defensar d'alguna cosa que es va fer. Com si hi hagués algun tipus de problema quan en realitat no ha passat res. Esperes en tot moment que una petita discussió es converteixi en una batalla, i és així, perquè ja s'actua des del principi com si estigués sent així, quan de nou la realitat és que no va passar res.

 

Davant d'aquests indicis, o altres que puguin fer pensar que tenim un problema, és quan serà el moment de no esperar, d'iniciar quan abans una teràpia de parella i evitar la ruptura que d'una altra manera potser sigui inevitable i dolorosa.

Arxivat a: Parella