Portada > Articles > 4 recomendacions que hauries de seguir per menjar millor

Bloc

4 recomendacions que hauries de seguir per menjar millor

22/10/2023

Els investigadors desafien les creences convencionals sobre l'eficàcia de les estratègies tradicionals per fomentar l'alimentació saludable. El simposi, "Conceptes erronis i problemàtiques sobre la Psicologia de l'Elecció de Menjars", va incloure quatre presentacions que van abordar temes com la nocivitat de relacionar el pes amb un estigma, encoratjar opcions sanes i estratègies per ajudar els nens i adolescents. El simposi es va presentar a la Convenció Anual de la Society for Personality and Social Psychology a Long Beach, Califòrnia.


1. Com aconseguir que els nens mengin més verdures
Un estudi, publicat al Journal of the American Medical Association, va trobar que mirar o no fotos de verdures en una safata de dinar escolar impacta en la quantitat d'hortalisses que menjaran els nens a l'escola. L'estudi va trobar que col·locar fotos de pastanagues i txitxers va augmentar les quantitats d'hortalisses consumides durant el dinar, però encara no estava en nivells compatibles amb les normes dietètiques recomanades pel govern.

Investigadors de la Universitat de Minnesota ara estan estudiant altres mètodes simples que les escoles podrien utilitzar per encoratjar el consum de verdures durant el dinar. La seva investigació serà publicada el proper any.
La investigació suggereix que els petits canvis a l'entorn del menjador poden ajudar els nens a menjar més verdures. Per exemple, vostè pot ajudar els nens proporcionant verdures abans d'oferir qualsevol altre aliment", va explicar a EurekAlert! l'investigador Traci Mann. Els nens que van rebre verdures per menjar primer abans que qualsevol altre aliment van menjar més que els nens que havien tingut totes les opcions de menjar alhora.
2. Els adolescents desafiadors
Investigadors de la Universitat de Califòrnia a San Diego i la Universitat de Texas a Austin estan investigant maneres de motivar els adolescents a prendre decisions d'aliments i begudes més saludables.
Els adolescents estan notòriament poc interessats en l'alimentació saludable", va dir l'investigador principal, Christopher Bryan. En resposta a aquest desinterès, Bryan i els seus col·legues han donat un nou enfocament als adolescents per motivar-se; en lloc de tractar de convèncer els adolescents fer atenció sobre alguna cosa que no els importa, van vincular l'alimentació saludable a coses de què ja es preocupen.

En realitat van intervenir amb diversos grups de joves per exposar les pràctiques de comercialització enganyoses dels aliments ferralla. Els van mostrar com manipulen els consumidors per ingerir un menjar que és addictiu amb un etiquetatge deshonest per fer-los semblar productes saludables.

Els investigadors continuen estudiant si el seu enfocament pot canviar efectivament el comportament a llarg termini dels adolescents.

3. Desavantatges de comptar calories
Comptar les calories poden afectar negativament la capacitat d'un individu per concentrar-se, segons els investigadors de la Universitat de Califòrnia a San Diego, la Universitat de Harvard i la Universitat de Princeton.
Si vostè està comptant calories, aparentment innòcues com un recordatori per no menjar aliments alts en calories - com una caixa de dones buida al centre duna taula de conferències - pot conduir a un pitjor rendiment en les proves de latenció i la capacitat de raonament", va dir l?investigador principal Aimee Chabot.
Molts ocupadors sovint ofereixen menjar indulgent a les reunions amb la intenció de motivar el seu personal, però poden estar tenint un efecte negatiu no desitjat. Els investigadors suggereixen que els individus que busquen reduir el seu consum de calories eviti el recompte i esculli estratègies més simples, com evitar els sucres afegits o no menjar després de les 19:00.

La investigació encara és preliminar, i més dades s'estan recopilant per replicar els resultats inicials i examinar l'efecte de la presència d'aliments temptadors reals sobre el rendiment cognitiu.

4. Efectes de la vergonya de pes
Les ampanyes i programes per baixar de pes sovint presenten els individus amb sobrepès i obesitat negativament. Investigadors de la Universitat de Califòrnia a Santa Barbara han trobat que els missatges dels mitjans que estigmatitzen l'obesitat tenien impactes de comportament i negatius als participants amb sobrepès. La investigació va ser publicada a la revista Journal of Experimental Social Psychology.

La nostra investigació mostra que l'estigma del pes condueix a respostes de comportament que, irònicament, poden contribuir a l'augment de pes", va dir el coautor Jeffrey Hunger a EurekAlert!. Els investigadors van observar que les dones amb sobrepès que llegeixen un article de notícies estigmatitzant sobre el pes consumeixen més entrepans amb moltes calories en comparació de les dones amb sobrepès que llegeixen un article neutre.

La simple lectura sobre el potencial d'estig