Portada > Bloc > Nens que ploren per tot

Bloc

Nens que ploren per tot

21/03/2019

No tots els nens són iguals, no tots manifesten la seva sensibilitat o els seus problemes de la mateixa manera, així que és important conèixer-los per poder ajudar-los de veritat, conèixer que els passa i els possibles motius.

 


En nens molt petits, de fins a dos anys serà normal veure que aquests ploren pel simple fet de veure plorar a uns altres, però això és una cosa que succeeix de manera normal però que es va mitigant amb la maduració normal. Igual els passa al veure riure a un altre nen o un adult, i també riuen.

En aquest moment de la maduració el nen encara no té clars els límits entre el JO i el ALTRE, i aquesta confusió, aquesta dificultat per crear aquesta distància és la que genera aquest tipus de comportaments. Si el seu fill fa això no deu preocupar-se, és una cosa normal, i poc a poc anirà sent capaç de distingir aquesta diferència i de superar el problema de manera natural.

 

Però si passada aquesta etapa el nen segueix tenint aquests arrencades de plorar per tot pot ser que, si tinguem un problema a casa, a l'escola, o aquesta preocupat per alguna cosa que no ha sabut solucionar. És llavors quan es pot creure que plora per tot, per qualsevol cosa, i aquest pensament fa que no es busqui més enllà del que ens ha semblat evident.

 

És llavors quan hem de de fer un registre per poder veure si realment això passa com sembla sempre, si és puntual, o al fet que temes pot estar lligat. Hem d'escoltar el menor i veure que pugui estar sentint, o que tracta de comunicar amb aquest plor. Pot ser que sigui un problema com vaig dir a l'escola, però també a casa per conflictes o gelosia amb pares o germans.

Però també hi ha nens que són molt més sensibles que els altres. Són nens que tenen una gran capacitat de sentir i viure l'entorn, que senten gran interès pels altres i que tenen un gran sentit creatiu. Hi ha llavors que ajudar-los en que les emocions es canalitzin sense desbordar, expressant per altres mitjans, artístics, per exemple, esportius, o de creació.

 

Si tens aquesta situació amb el teu fill i no et veus capaç de resoldre-ho és el moment de venir amb un psicòleg infantil per poder tractar el tema.

Arxivat a: Educació